Om Iselin Veronika Brandt

Jeg tør være helt til stede for dig

Jeg tør være autentisk

Iselin Veronika Brandt

Jeg hedder Iselin Veronika Brandt.

Jeg er kropsorienteret psykoterapeut uddannet ved Sensetik Instituttet, TRE®provider og cand. mag. i anvendt filosofi. Jeg tilbyder psykoterapi, parterapi, familieterapi, kropsterapi, supervision og TRE®sessioer i Aalborg, i Rold v. Rold Skov, Aarhus og online.

Jeg er 45 år gammel og bor i et hus i Rold Skov med en meget stor have til. Jeg har selv anlagt haven, sat huset i stand skridt for skridt med gode menneskers hjælp og befinder mig nu rigtig godt her. 1. salen i mit hus er indrettet til terapi og undervisning i grounding- og vejrtrækningsøvelser. Her kan man bare være sig selv- og øve sig på at blive endnu bedre til at være det…

Jeg bruger skoven og min have hver eneste dag. Der er altid et nyt sted at opdage eller et kendt yndlingssted at vende tilbage til.


Jeg ville have det ikke bare bedre – men godt!

Der var engang… hvor tingene jeg foretog mig gik i kludder, blev kluntede, besværlige og gik i hak, fordi jeg var uhyggelig selvkritisk. Jeg var så selvkritisk, at når jeg fx havde sat sidste punktum i en universitetsopgave og skulle til at printe, så i stedet for at printe trykkede på “delete”.

Jeg straffede mig selv og vendte vrede indad i en hel uhyggelig grad. Spiseforstyrrelse, tvangsløb om natten, regler for at jeg ikke måtte det ene og det andet. Uvenskab, som jeg ikke vil ønske for nogen.

Jeg følte mig til sidst grå indvendig. Som var der ikke noget levende tilbage af mig, men bare en skal, der gik rundt og fór mere og mere vild.

Alle de “gode råd” og terapiformer, der ikke virkede

Jeg havde, inden jeg fandt frem til Sensetik terapi, søgt til mange andre terapiretninger og brugt uanede mængder af penge på terapi. Terapi, der ikke virkede. Terapi, hvor der blev snakket og snakket. Snakket om symptomer, snakket om modeller, om værktøjer og ting, jeg bare skulle sige til mig selv i spejlet, for at få det bedre. Ja, i det hele taget en masse gode råd og analyser uden noget ægte menneskeligt nærvær bagved.

Enten var terapeuterne helt kliniske eller så var vedkommende helt ovre i mig. På begge måder var terapeuterne mere optagede af sig selv end af mig- dybest set! Terapeuterne “larmede” altså på alle mulige måder og var simpelthen ikke til stede med sig selv, men gemte sig bag ved en masse analyser, forsvar, bedrevidenheder og nytteløse råd.

Ingenting af det virkede. Ingenting af det kom dybt nok ned og ingenting af det vedrørte for alvor mig. Det var bare ord.

At komme hjem til mig!

Med Sensetik terapien blev jeg mødt helt dernede på bunden af mig. Dernede, hvor jeg altid havde længtes efter at møde mig selv, men som var blevet gjort SÅ forkert.

Efter kort tid stoppede jeg fra den ene dag til den anden med at ville kaste op, sulte mig og i den voldsomme grad skade mig selv.

Jeg begyndte at få en følelsesmæssig dyb forankring i, at jeg faktisk var helt i orden som menneske og værd at elske, men at jeg havde lært at handle på en måde med mine følelser, som dybest set var imod mit ønske om at være mig. Jeg kunne nu mærke, hvordan det var bare at VÆRE mig uden at skulle GØRE en helt masse.

NU kunne jeg MÆRKE mig.

Og at jeg VILLE mig.

Ægte menneskeligt og fagligt nærvær

Derfra ændrede tingene sig meget hurtigt for mig. Jeg landede i mig og fik det godt. Nu var jeg jo sammen med mig og ikke en eller anden, jeg havde lært skulle være mig. Nu kunne jeg bruge mine kræfter klogt.

Det er ikke det samme, som at livet ikke kan byde på udfordringer og at jeg kan synes livet er svært indimellem. Men jeg har det godt med mig midt i, hvad nu udfordringen end måtte være.

Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville være en lige så dygtig terapeut, som den jeg havde mødt i Sensetik. Det ville jeg bare! Jeg ville kunne gøre det for andre, som hun havde gjort for mig. Jeg ville kunne være der så meget med hele mig, som hun havde været det for mig. Og det ville jeg, fordi det var lige netop den kombination af ægte menneskeligt og fagligt NÆRVÆR, der havde gjort hele forskellen for mig. Ja, det var jo grunden til, at jeg nu selv kunne mærke mig.

Ægte menneskeligt og fagligt nærvær

Jeg tør være autentisk- tør være til stede for dig.

Jeg “larmer” ikke med rod og dårlige råd, der ikke har noget med dig at gøre.

Jeg siger ikke noget, bare fordi det har stået i en bog engang.

Jeg taler til dig om dig med mit eget menneskelige nærvær som rettesnor.

Jeg har gået HELE vejen med mig selv og ser meget klart, hvad der er dit og hvad der er mit.

Jeg kan derfor være helt til stede for dig.

som mig selv

med mig selv

for dig

Jeg kommer ikke til at overbevise dig om noget.

Jeg kommer ikke til at besnakke dig eller give dig en mængde analyser og klichéer. De larmer mere end de gavner.

I al sin enkelhed kommer jeg til at gå først med at være der helt som mig, så du forhåbentligt får mod til at gøre det samme.

Kroppen i teori og praksis

Før jeg blev uddannet kropsorienteret psykoterapeut, tog jeg en kandidatgrad i anvendt filosofi. Mit fokus var hele uddannelsen igennem på kroppens betydning for menneskets måde at være i verden på. Især var jeg optaget af den eksistentielle fænomenologi og den japansk-buddhistiske retning, Shingon.

Sammenhængen mellem krop og sind er for mig at se endeløst fascinerende. Og hvordan vi så derudover navigerer klogest muligt, så helheden mellem de to ikke bliver brudt, er om muligt endnu mere fascinerede for mig.

Jeg har derfor et meget solidt fundament i både den teoretiske og den praktiske metodiske del som Sensetik, TRE® og hele den eksistentielle fænomenologi baserer sig på.

Du kan evt. se mere herunder. Her har jeg listet en smule af den litteratur, der har inspireret mig.

Vi er mennesker- fejlbarlige størrelser

Jeg er landet, men er hele tiden på vej. Jeg er ikke ufejlbarlig, men har en meget stor integritet i nu at navigere i mit eget indre univers. Jeg kender faldgruberne i så høj grad, at jeg ikke bliver slået ud af kurs.

Jeg er kræsen OG nysgerrig af natur. Det betyder, at jeg til stadighed er på vej, men at jeg samtidig også kun vælger noget til, hvis min integritet klinger rent med det.

Jeg sysler med at skrive for min helt egen fornøjelses skyld, bager en masse surdejsbrød, laver æblegelé fra mine mange æbletræer, går i gummistøvler, så ofte jeg kan komme afsted med det, går på kunstmuséer, arrangerer guidede gåture i Rold Skov og en masse andet rart.

Kærlig hilsen, Veronika