TRE® sessioner

TRE®

Tension and Trauma Releasing Exercises/

(spændings- og traumeforløsende øvelser)

”Ryst dig fri”

kan man det?

ja, det kan man…

…og helt uden ord

Hvad er TRE®?

TRE® er en simpel metode udviklet af David Berceli til at forløse fysisk og psykisk stress, spændinger og traumer.

David Berceli er teolog, Ph.d. i socialt arbejde, bioenergetiker, psykoterapeut og massageterapeut. Øvelserne er blevet udviklet på grundlag af bioenergetisk analyse, yoga og tai chi. David Bercelli har selv implementeret TRE® i over 35 lande og er ansvarlig for at TRE® i dag eksisterer i ca. 90 lande.

Læs evt mere her på TRE®´s danske eller internationale side:

7 enkle øvelser

Metoden består af syv enkle øvelser, der aktiverer kroppens evne til at ryste/vibrere. En evne alle pattedyr har. Denne evne kaldes neurogen tremor. TRE®-mekanismen er kroppens naturlige måde at bringe kroppen tilbage til dens indre balance, efter at have været udsat for oplevelser, der på den ene eller anden måde har været for belastende for kroppen og psyken. Med TRE® kan man forløse fastlåste stressmønstre, afhjælpe ophobning af stresshormoner og derigennem aflaste kroppen og psyken.

Med TRE® behøver man ikke snakke under øvelserne, da det er en proces, der ikke kræver, at man nødvendigvis taler om begivenheden, følelsen eller problemet for at opnå effekt. Øvelserne er så enkle, at stort set alle kan være med. De kræver ingen forkundskaber.

Metoden øger din selvregulering og hjælper dig med at have en opmærksomhed på din egen krop og dens velbefindende.

Hvornår er TRE® en god metode?

TRE® er især godt for mennesker, der har været udsat for traumatiske oplevelser, stress, angst, depression, psykosomatiske problemer, kroniske sygdomme, fysiske skader, søvnforstyrrelser, krampetilstande, rygproblemer m.m.

Men TRE® kan derudover være gavnligt for os alle sammen, da vi alle igennem livet har været udsat for større eller mindre traumatiske oplevelser. Derudover har mange i perioder været stressede. De fleste af os er derfor enten for anspændte eller har for lidt energi- tegn på, at stress- og traumereaktioner ikke er blevet forløst, men har ”sat sig fast” i vores system som mere eller mindre kroniske tilstande. Tilstande, der kan skabe gener i forskelligt omfang.

TRE® kan være et meget effektivt og blidt supplement til psykoterapi ift. at komme i dybere kontakt med traumer.

Enkelt

Virkningsfuldt

Afstressende

Selvregulerende

Selvhjælpsmetode

Fordelen ved TRE® er, at metoden kan ”læres” i tilstrækkeligt omfang i løbet af nogle få sessioner med en TRE® instruktør. Når man først har lært TRE® kan metoden bruges resten af livet som en selvhjælpsmetode. Både forebyggende i forhold til stress og overbelastning, men også i akutte situationer med stress- eller traumereaktioner.

TRE® kan integreres i din rutine, og kan være med til at genoprette din indre følelse af ro og afslapning.

TRE® i kombination med psykoterapi

Som det gerne skulle fremgå ovenfor, så kan TRE® absolut stå alene i mange situationer. TRE® kan stå alene, når der hos klienten ikke er behov for psykoterapi.

Kommer du hos mig med et ønske om at få det bedre, snakker vi ind i dit behov og en model, der passer for din situation. Enten TRE® alene eller i kombination med psykoterapi.

Hvordan kan TRE® se ud i praksis?